Hvis du ikke så vant til at filme, vil disse 8 tips hurtigt øge kvaliteten af dine optagelser.
Filmer du med din mobil, behøver du ikke bekymre dig om at indstille dato og klokkeslæt. Det sker automatisk via. masterne.
Bruger du derimod et almindeligt kamera til at optage video, skal du selv sørge for at indstille dato og klokkeslæt korrekt.
Det er vigtigt at dato og klokkeslæt er korrekt, for ellers vil tidsstemplet, der indsættes i nederste højre hjørne, være forkert på videoerne, og rækkefølgen af fotos og videoklip vil også være forkert.
Husk også at rette klokkeslættet på kameraet, hver gang vi skifter mellem sommer- og vintertid!
Selv om du kan holde mobilen lodret når du optager video, er det bedre at holde den vandret, hvis du senere vil se videoklippet andre steder end på din mobiltelefon.
Når klippet senere skal ses på et TV f.eks., passer det høje format ikke til skærmens brede format, og vil i stedet give et smalt billede med sorte kanter i hver side.
Dette kan undgåes ved altid at holde mobilen vandret når du optager.
Er du alligevel kommet til at optage en video på højkant så fortvivl ikke. Klippet kan stadig bruges - Men vandrette optagelser giver det bedste resultat.
Jo mere rolig optagelsen er, desto mere behagelig vil den være at se på senere. Rystede billeder er svære for andre at følge med i. Heldigvis er der nogle enkle teknikker man kan bruge, som hjælper til at holde mobilen så stille som muligt, når du filmer.
Brug begge hænder og stå stille, hvis det er muligt, eller bevæg dig så forsigtigt du kan. Sørg for at dreje i hele kroppen hvis du skal panorere, og hold armene i samme stilling og tæt ind til kroppen.
På mange mobile enheder er det muligt at slå en stabilisator til, som hjælper til en roligere optagelse.
Har du indstillet din mobils- eller optageenheds indstillinger så du får det bedste resultat, eller optager du bare med de standard indstillinger der var på mobilen da du fik den?
Du bør som minimum indstille din enhed til at optage med 30 billeder i sekundet og vælge en opløsning på 1920 x 1080 formatet fuld HD (Full High Definition) i billedeformatet 16:9. Så sikrer du at dine optagelser har en god kvalitet.
Undgå at filme i direkte modlys. Prøv i stedet at finde en bedre vinkel at tage optagelsen fra, eller stil dig på en måde hvor du kan få noget andet til at blokere for solen hvis det er muligt.
Der kan også være for lidt lys, hvilket kan give ubrugelige optagelser. Hvis det ikke er muligt at tænde mere lys, kan du måske finde en indstilling på dit kamera (f.eks. "fest" eller "nat"), som netop kan bruges i tilfælde af lyssvage situationer.
Men husk at ændre indstillingerne tilbage igen så du ikke bliver ved med at optage i nat tilstand!
For lange videoklip kan hurtigt blive kedelige. Derfor anbefaler vi at hvert videoklip varer omkring 2 minutter (der er dog undtagelser, f.eks. taler og lignende, som man gerne vil bevare i fuld længde).
VideoAlbum.dk medtager som udgangspunkt alt hvad vi modtager, så før du sender dine optagelser og fotos, bør du på forhånd kigge det igennem og vælge det fra, som ikke skal med på videoalbummet.
Det kan f.eks. være slørede billeder, uheldige øjeblikke som blev fanget på foto eller video, mange ens fotos (hvor man bør udvælge det bedste af dem).
Det er en god ide at starte med at optage et par klips "udenfor", for at vise hvor begivenheden fandt sted. Et kort klip af bygningen set udefra, og lokalerne indefra.
Er der en detalje du gerne vil have med, f.eks. borddækningen, kan du fint tage et kort videoklip eller foto af de små detaljer.